Taustatietoa

Valokuvia on kaikkialla ympärilläsi: aamun lehdessä, bussipysäkin valomainoksessa, lääkäriaseman ikkunalla, nettisivuilla ja ravintolan menun kannessa. Mistä ne kaikki tulevat ja kuka ne ottaa? Miten valokuvaajaksi tullaan?

 

Sivusto

Valokuvaajaksi.fi on valokuvauksen opiskelijoille ja jo alalla toimiville kuvaajille suunnattu tietopaketti valokuvaamisesta ammattina. Sivusto on syntynyt osana Suomen Kuvajournalistit ry:n Valokuvaajaluotsit –projektia. 

Media-ala ja  valokuvaus ovat viime vuosina olleet suosituimpia opiskelualoja ja alalle virtaa tuoreita valokuvaajia. Samalla valokuvausala on monisuuntaisen muutoksen keskellä,  jonka ymmärtäminen on tärkeää alalla pärjäämisen kannalta.

Sivustolta löydät kokemuspohjaista tietoa valokuvaajan työhön keskeisesti liittyvistä asioista. Osioissa kuvataan valokuvaajaksi tulemista, työelämässä toimimista, hyvän valokuvaajan ominaisuuksia ja asiakassuhteiden ammattimaista hoitamista.

 

Luento

Sivustolle koottu tieto sisältyy osaltaan myös luentopäiviin, joita pidetään valokuvausalan oppilaitoksissa. Luentojen painotus on nimenomaan ammatillisuudessa, valokuvaajan työelämässä toimimisessa. Luentoja ja sivustoa varten on haastateltu valokuvausalan osaajia, kuten kuvatoimitusten esimiehiä, AD:eita, valokuvaajia, valokuvaamoyrittäjiä ja järjestötehtävissä toimivia asiantuntijoita. Valokuvaajaksi -luentoa voi tiedustella Suomen Kuvajournalistit ry:ltä. Myös luennoitsijat kertovat omia kokemuksiaan.

 

Kysy ja kommentoi

Sivustoa ja luentosarjaa kehitetään jatkuvasti. Otamme mielellämme vastaan palautetta ja valokuvaajan työhön liittyviä kysymyksiä.  Hankimme kysymyksiin vastauksia laajojen yhteityöverkostojemme kautta. Sisällön kehittämiseen voit osallistua lähettämällä kysymyksesi tai kommenttisi Kysy-osiossa.

Lisätietoa valokuva-alasta saat myös alan järjestöistä. Yrittäjyyteen liittyvissä kysymyksissä suositamme esimerkiksi oman paikkakuntasi TE-toimiston puoleen kääntymistä.

 

Työryhmä

Karoliina Ek (2011–) 

Patrik Rastenberger (2012-)

Riikka Hurri (2013-)

Anne Vatén (2009-2013)

Johannes Romppanen (2009-2013)

Irmeli Huhtala (2011-2012) 

Jenni-Justiina Niemi (2009–2011)

Saat otettua työryhmään yhteyttä Kysy-osion lomakkeen kautta!

 

Kiitos

Projektia ovat tukeneet Suomen Kuvajournalistit ry, Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry, C.V. Åkerlundin säätiö ja Lehtikuvaajarahasto.