Henkiset työkalut

Yrittäjänä tai freelancerina toimivalla kuvaajalla on joskus  huolia työn riittävyydestä ja toimeentulosta. Kuvaajien järjestöissä opit toisten kokemuksista, kuulet uusista mahdollisuuksista ja virkistyt kaikin puolin.

 

Tukea järjestöistä

Valokuvaajan työn luovuuden kääntöpuolena on usein huoli siitä, ilmaantuuko kuvauskeikkaa riittävästi. Oman työn jatkuva markkinointi ja esillä pitäminen saattaa tuntua raskaalta. Asiakkaat tai työnantajat esittävät joskus epäilyttäviltä tuntuvia sopimusehtoja. Kaupallisten paineiden lisäksi valokuvaajan on pysyttävä selvillä alan teknisestä edistyksestä ja tyylillisistä virtauksista.

Kuvaajana teet itsellesi palveluksen hakeutumalla jo urasi alkuvaiheessa tekemisiin toisten kuvaajien kanssa. Valokuvaajan ammatti on elämäntapa, eikä valokuvaajaa voi kenties todella ymmärtää kuin toinen valokuvaaja. Verkostoituminen kannattaa. Järjestöissä virkistyt, saat hyviä neuvoja pulmatilanteisiin ja uusia näköaloja omaan tekemiseesi.

Järjestötoimintaan voit lähteä jo opiskelijana, näin pääset hyötymään myös pienemmistä jäsenmaksuista.  Kynnys mennä juttelemaan kokeneempien kuvaajien kanssa madaltuu istuessa saman pöydän äärellä yhdistysten tilaisuuksissa.

 

Järjestöjä

Suomen Kuvajournalistit ry. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia ammattimaiseen kuvajournalistiseen ja dokumentaariseen kuvaukseen erikoistuneiden kuvaajien yhdyssiteenä Suomessa ja edistää edellä mainittujen kuvaajien ammatillista koulutusta ja valvoa jäsentensä etuja.Yhdistyksen päämääränä on ylläpitää kuvajournalismin korkeaa tasoa ja valvoa ammattikunnan etuja.

Katso lisää: kuvajournalistit.fi

Valokuvauksen opiskelijat ry:n jäsenkouluja ovat Aalto-yliopiston Taideteollisen korkeakoulu, Kuvataideakatemia, Lahden Muotoiluinstituutti, Turun taideakatemia, Tampereen yliopiston tiedotusopin laitos ja Yrkeshögskolan Novian valokuvauksen laitos.

Katso lisää: vory.fi

Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n jäsenet ovat tilauksesta kuvia tuottavia esim. muoto- ja mainoskuvaajia. Yhdistys tähtää jäsentensä ammatillisten toimintaedellytysten parantamiseen tarjoamalla monitahoista koulutusta sekä tekijänoikeuksiin, kuluttajansuojaan ja yrittäjyyteen liittyvää neuvontaa.

Katso lisää: ammattivalokuvaajat.fi

FIMAGE ry eli Finnish Imagemakers Association on visuaalisen kuva-alan ammattilaisten yhdistys, joka on keskittynyt oman alansa erilliskysymyksiin, ammatilliseen koulutukseen ja toimintakulttuurin yhdenmukaistamiseen. 

Katso lisää: fimage.fi

Suomen Ammattiluontokuvaajat  ry toimii päätoimisten ja lähes päätoimisten ammattiluontokuvaajien  edunvalvojana sekä suomalaisen luonnonkuvauksen edistäjänä.

Katso lisää: ammattiluontokuvaajat.fi

Valokuvataiteilijoiden Liitto ry edustaa kuvataitelijoita, jotka käyttävät taiteellisen ilmaisunsa pääasiallisena välineenä valokuvaa. Liitto ajaa jäsenistönsä etuja ja pitää suomalaista valokuvataidetta esillä tiedottamalla ja antamalla neuvontaa, mutta myös näyttely- ja tapahtumatoiminnan kautta.

Katso lisää: hippolyte.fi/liitto/

 

Liittoja

Journalistiliitto on ammattiyhdistys joka tarjoaa  työttömyyskassan, lakiapua, edunvalvontaa, koulutusta, verkostoja ja foorumeita.

Katso lisää: journalistiliitto.fi